Підстави виникнення особистих немайнових прав юридичних осіб - Попова, С. О. (Право, 2020)
У статті досліджуються основні підстави виникнення особистих немайнових прав юридичних осіб. Встановлено, що такі права поділяються на загальні і спеціальні, відповідно, цей критерій застосовується до визначення зазначених підстав. Зроблено висновок, що ознакою юридичних осіб є публічність її виникнення. Проведено аналіз окремих особистих немайнових прав організацій і встановлено, що певні з них з’являються у юридичної особи у зв’язку з певними умовами. // The article examines the basic grounds for the emergence of personal non-property rights of legal entities. It has been established that such rights are divided into general and special, respectively, this criterion applies to the definition of these grounds. It is concluded that the sign of legal entities is the publicity of its occurrence. An analysis of individual personal non-property rights of organizations has been carried out and it has been established that certain of them appear in a legal entity in connection with certain conditions.
Keywords: юридична особа; суб’єктивні права; особисті немайнові права; підстави виникнення; legal entity; subjective rights; personal non-property rights; grounds of occurrence