Кореляційні методи локалізації яскравих об'єктів поверхні візування на зображеннях - Мінгазієв, Т. Г. (My University, 2019)
Метою атестаційної роботи є розробка кореляційних методів та алгоритмів локалізації яскравих об’єктів на зображенні ПВ. У ході виконання атестаційної роботи проаналізовано стан розробки методів локалізації яскравих об'єктів на зображеннях, що формуються КЕСН БПЛА. Обґрунтовано вибір типу інформативного поля та розроблено формалізовану модель опису зображення ПВ. Запропоновано локалізацію об’єктів на зображеннях ПВ здійснювати по ПКА за такими інформативними ознаками, як яскравість, контраст або одночасно яскравість та контраст. Розроблено формалізовану модель опису ПВ та обґрунтовано використовувати в якості ІП максимальне значення коефіцієнта взаємної кореляції. Розроблено кореляційні методи та алгоритми локалізації об’єктів прив’язки КЕСН на зображеннях. Встановлено, що сформовані ПКАЯ та ПКАК для однакових ділянок ПВ суттєво відрізняються та залежать від впливу зовнішніх факторів. Моделювання процесів локалізації об’єктів на зображеннях ПВ з використанням реальних зображень з Google Earth підтвердило доцільність спільного використання ПКАЯ та ПКАК для здійснення локалізації об’єктів на зображеннях ПВ в умовах дії дестабілізуючих факторів.
Correlation Methods for Brightest Objects Localization on Image Sight Surface
Keywords: безпілотні літальні апарати; кореляційно-екстремальні системи навігації; поточне зображення; еталонне зображення; поле кореляційного аналізу; інформативні поля; вирішальна функція