Розробка моделі мобільного колісного робота для пошуку вибухонебезпечних об’ектів - Безрук, В. Д. (My University, 2024)
Мета роботи – створення робота-металошукача з метою ефективного виявлення прихованих мін. Об’єкт розробки – процес виявлення мін за допомогою ботизованих систем. Предмет розробки – технічні та програмні засоби, необхідні для створення та оптимізації робота-металошукача, зокрема механізми пошуку, сенсори для виявлення металевих об'єктів, алгоритми обробки даних та системи керування. В роботі була проведена робота з визначення мети, об’єкту та предмету розробки, проаналізовані основні публікації, нормативні, довідкові матеріали за темою роботи. У роботі виконано проектування та розробка фізичної моделі та додаток для керування мобільним роботом. У першому розділі наведено аналіз існуючих конструкцій мобільних платформ та систем дистанційного керування. У другому розділі описано етап аналізу апаратного забезпечення та внутрішніх компонентів робота-металошукача. В третьому розділі описано процес програмної реалізації проекту, розробки додатка та програмного забеспечення мобільного робота. Результатом проведеної роботи є фізична модель мобільного робота з металошукачем та додатка для керування моделі. Практичне значення роботи полягає в ефективному виявленню та розмінуванню мін у воєнних та конфліктних зонах.
Keywords: модель колісного робота; вибухонебезпечний об’ект; дистанційне керування; робот-металошукач