Сучасні проблеми законодавчого забезпечення використання й охорони природно-ресурсного потенціалу України в контексті державної інноваційної й екологічної політики - Гетьман, А. П.; Анісімова, Г. В. (Право, 2018)
У статті розкрито правові аспекти забезпечення екологічної безпеки, використання й охорони природно-ресурсного потенціалу в умовах сталого розвитку. Проаналізовано чинне національне законодавство з цих питань, зміст еколого-правової й інноваційної політики, визначено їх особливості й ознаки. Сформульовані науково-теоретичні і практичні висновки і пропозиції щодо подальшої систематизації екологічного законодавства й вдосконалення державної екологічної та інноваційної політики в умовах євроінтеграції. // The article reveals the legal aspects of environmental safety, use and protection of natural resource potential in terms of sustainable development. The current national legislation on these issues, the content of environmental law and innovation policy, their features and characteristics are analyzed. Scientific-theoretical and practical conclusions and proposals on further systematization of environmental legislation and improvement of state environmental and innovation policy in the context of European integration have been formulated.
Keywords: природно-ресурсний потенціал; екологічна політика; інноваційна політика; державна політика; екологічні права; право природокористування; природні ресурси; natural resource potential; ecological policy; innovation policy; state policy; ecological rights; right of nature use; natural resources