Оптимальне керування кінцевим температурним режимом у однорідному стрижні - Гибкіна, Н. В.; Подусов, Д. Ю.; Сидоров, М. В. (Одеса, ОНАХТ, 2014)
У роботі розглядається задача оптимального керування нагріванням однорідного стрижня з метою встановлення у кінцевий момент часу у ньому температурного режиму, що є якнайближчим до бажаного розподілу температур. We consider one of the possible formulations of problems of optimal control of heating, homogeneous rod. Under optimal control in this problem is understood task such regional regime at theends of the rod, which is the final time will provide the temperature distribution in ther od, the closest to the desired distribution, the temperature distribution.
Keywords: одновимірне рівняння теплопровідності; однорідний стрижень; метод Фур'є; змішані крайові умови; задача оптимального керування нагріванням стрижня