Оптичні та електричні характеристики технологія сучасних потужних світлодіодів - Кучер, В. С. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідження технології, конструктивних рішень і можливостей покращення параметрів світлодіодів. Об’єкт дослідження – світловипромінюючі діоди Метод дослідження – аналіз літературних джерел та інтернет ресурсів. Актуальність роботи пов’язана з широким застосуванням енергоефективних світлодіодних випромінювачив дпя вирішення наукових, виробничих, комунальних та побутових завдань, тому питання підвишення надійності і стабільності параметров світлодіодів, що повязано з конструктивними і технологічними рішеннями, є важливими. В представленій роботі проведено короткий огляд технології створення LED; технологічних і конструктивних методів, спрямованих на покращення їх параметрів та характеристик; зазначено фактори, що впливають на деградацію параметрів LED і шляхи їх усунення; звернуто увагу на можливісті застосування імпульсного режиму LED у деякіх промислових застосуваннях; наведено приклад обладнання для вимірювання параметрів LED. Результати роботи можуть бути використані у навчальному процесі.
Keywords: світлодіод; покращення параметрів світлодіодів