Розробка системи автоматизації для керування навколишнім середовищем у виробничому приміщенні - Онищенко, Д. М. (My University, 2024)
Мета роботи – покращення мікрокліматичних умов вирощування культур шляхом розробки автоматизованої системи керування мікросередовищем. Об’єкт розробки – процес вирощування рослин у закритому середовищі. Предмет розробки – автоматизована система керування умовами вирощування рослин у закритому середовищі. Для досягнення мети було: – проведено огляд та аналіз існуючих сучасних автоматизованих систем вирощування рослин у закритому середовищі; – проведено аналіз методів контролю та керування параметрами; – обрано компоненти для програмної реалізації проекту; – розроблено макет, його моделювання та алгоритм роботи мікроконтролеру, розроблено схему підключення макету та програмний код для реалізації роботи алгоритму, – проведено експериментальні дослідження на правильність виконання отриманої реалізації, – оформлено роботу відповідно до стандартів та рекомендацій.
Keywords: керування навколишнім середовищем; контроль мікроклімату; скляне теплосховище; виробниче приміщення; вирощування культур; мікросередовище