Дослідження моделей транзакцій в контексті проектування розподілених систем - Савенков, О. А. (My University, 2024)
Об'єктом дослідження є розподілені системи, що складаються з різних вузлів або серверів. Предметом дослідження є підтримка консистенції даних у розподілених системи. Мета дослідження полягає в аналізі, порівнянні та визначенні ефективних методів та стратегій для забезпечення консистенції даних в розподілених системах. Методи дослідження– системний аналіз, практичний експеримент, спостереження, класифікація. Наукова новизна дослідження полягає в тому, що воно пропонує поєднання різних моделей транзакцій ACID та BASE в одній розподіленій системі, визначає сценарії де таке поєднанная є доцільним, вивчає переваги такого поєднання на вплив та функціональність розподіленої системи, порівнюючи з моделями ACID та BASE окремо. Галузь застосування– проектування розподілених систем з розподіленим сховищем даних
Keywords: консистентність даних; мікросервіс; модель транзакцій