Веб-застосунок маркетплейсу для продажу вживаних товарів - Крикливець, В. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка сучасного веб-застосунку для організації маркетплейсу з продажу вживаних товарів. У ході виконання кваліфікаційної роботи розроблено застосунок, що забезпечує автоматизовану публікацію оголошень, пошук, замовлення, оформлення покупок, а також управління користувацькими профілями. Функціональність реалізовано з використанням Java Spring Boot, що дозволило впровадити модульну архітектуру, REST API для взаємодії з клієнтською частиною, Spring Security для захисту даних і авторизації, JPA/Hibernate для роботи з реляційною базою MySQL. Інтерфейс створено за допомогою Thymeleaf та Bootstrap, що гарантує адаптивність і зручність користування на різних пристроях. У роботі розглянуто проєктування архітектури системи, структуру та взаємозв’язки сутностей бази даних, реалізацію ролей та обмежень доступу, а також інтеграцію платіжної системи. Система підтримує окремі модулі для адміністраторів і звичайних користувачів, історію замовлень і захист персональних даних. Запропонований веб-застосунок є гнучким, масштабованим та відповідає актуальним вимогам безпеки й ергономіки, а також може бути базою для подальшого розвитку та впровадження в реальних бізнес-умовах.
Web-Based Marketplace Application for Selling Used Goods
Keywords: вживаний товар; маркетплейс; автоматизована публікація оголошень; пошук, замовлення; оформлення покупок