Модель оцінки економічної ефективності використання аутсорсингу інформаційних технологій на підприємстві - Бессараб, І. В. (My University, 2025)
Метою дослідження є аналіз теоретичних основ ІТ-аутсорсингу та розробка математичної моделі для оцінки економічної ефективності використання аутсорсингу інформаційних технологій на підприємстві. Розглянуто теоретичні засади використання аутсорсингу інформаційних технологій на підприємстві. Розкрито економічний зміст аутсорсингу інформаційних технологій. Проаналізовано сучасні методи і моделі оцінки ефективності ІТ-аутсорсингу. Проведено техніко-економічний аналіз результатів діяльності АТ «Харківський тракторний завод». Здійснено оцінку фінансового стану підприємства. Запропоновано математичну модель оцінки економічної ефективності використання аутсорсингу інформаційних технологій на підприємстві. Здійснено практичну та програмну реалізацію запропонованої моделі на прикладі АТ «Харківський тракторний завод». Наведено структурно-логічну характеристику результатів дослідження.
Keywords: оцінка економічної ефективності; економічна ефективність; аутсорсинг; інформаційні технології