Оптимізація виявлення сигналів запиту в кооперативних системах спостереження - Обод, І. І.; Старокожев, С. В.; Свид, І. В. (ЧДТУ, 2021)
Значну роль в інформаційному забезпеченні системи контролю повітряного простору грають кооперативні системи спостереження, до яких відносяться вторинні оглядові радіолокатори, системи мультилатерації. У кооперативних системах спостереження для визначення місто розташування повітряного об'єкта використовується літаковий відповідач спостережуваного повітряного об'єкта. Літаковий відповідач кооперативних систем спостереження побудований за принципом відкритої одноканальної системи обслуговування з відмовами, що суттєвим чином знижує його пропускну спроможність. Наявність значної інтенсивності внутрісистемних завад у каналі запиту призводить до ускладнення виявлення сигналів запиту у літаковому відповідачі.
Keywords: системи спостереження; сигнал запиту