Самозатискна гайка - Семенець, В. В.; Копоть, М. А.; Білий, В. В.; Ляшенко, В. В.; Аврунін, О. Г. (My University, 2021)
Самозатискна гайка складається з обойми. Обойма складається з двох частин зовнішньої та внутрішньої з різьбою, в яку додатково введено дві затискні, фіксуючі скоби, які в відкидному положенні щільно притискаються одна до одної і дозволяють здійснювати багаторазовий, швидкий, безпечний монтаж/демонтаж гайки без застосування допоміжних інструментів.
Keywords: машинобудування; різьбові кріплення; гайка самозатискна