Розпізнавання об’єктів заданого типу на зображеннях із використанням конволюційної нейронної мережі - Косолапов, К. С. (My University, 2020)
В результаті проведених досліджень вирішено задачу розпізнавання об’єктів заданого типу на зображеннях на підставі методів глибинного навчання. Отримані результати використовуються у розробці додатку для розпізнавання певного типу об’єктів. В якості програмної платформи використано пакет прикладних програм та мову програмування Matlab. Пропонована розробка буде корисною для застосування в різних галузях, пов’язаних із використанням фруктів та овочів, наприклад, у фермерських господарствах, сільському господарстві в цілому, кулінарії, ресторанному бізнесі, у продуктових супермаркетах тощо.
Keywords: глибинне навчання; глибинні нейронні мережі; конволюційна нейронна мережа; методи класифікації зображення