Моделі градаційної корекції зображення у комп'ютерних системах обробки зображень - Погорєлов, П. П. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є створення сучасного методу й інформаційної системи поступової корекції (поліпшення) цифрового зображення, який можуть ефективно адаптуватися до особливостей знімків, що обробляються. У ході виконання атестаційної роботи було проаналізовано існуючі моделі й алгоритми поліпшення цифрового зображення, розроблено та реалізовано алгоритм й систему для адаптивної корекції зображення на мові C#, проведено оцінювання якості обробки зображення. Проведений порівняльний аналіз роботи запропонованого адаптивного алгоритму поліпшення зображення з аналогами показав суттєві переваги запропонованого алгоритму, які були обумовлені більш коректною роботою в області границь зображень і ліній.
Tonal Image Correction Models in Image Processing Computer Systems
Keywords: поліпшення зображення; підвищення різкості; обчислювальна ефективність; фільтрація шуму; поступова корекція