Прийняття рішень щодо формування раціональної структури товарного асортименту підприємства - Верясова, Г. М. (Арт Синтез-Т, 2014)
Для забезпечення конкурентоспроможності сучасного підприємства одним з найважливіших механізмів є його товарна політика, основною метою якої є формування такого номенклатурного і асортиментного складу товарного випуску, який здатний забезпечити підприємству стійку ринкову позицію, економічну стабільність і стратегічний розвиток. Основними цілями в управлінні структурою асортиментного портфеля є досягнення максимальної або мінімально необхідної прибутковості, забезпечення максимального зростання частки ринку і обсягів продажів, зниження ризику асортиментного портфеля. Проведення процедури формування раціональної структури асортименту було виконано на прикладі одного промислового підприємства м. Харкова. Відповідно до поставленого завдання рішення задачі вимагає вибору відповідних моделей і відповідних методів аналізу.
Keywords: асортимент; раціональна структура; формування раціональної структури товарного асортименту; товарний асортимент; структура асортименту