Пристрій моніторингу мережі електроживлення приміщення - Бородай, В. Р. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка пристрою, який здатен забезпечити надійний контроль за параметрами електромережі, можливість попереджати аварійні ситуації, передачу даних користувачеві у будь-який час через WiFi або Bluetooth. У ході виконання кваліфікаційної роботи реалізовано пристрій моніторингу на основі ATmega328P. Розглянуто як основні теоретичні, так і практичні аспекти створення автоматизованих систем моніторингу та керування електроспоживанням. Програмна логіка забезпечує зручний інтерфейс для користувача, можливість оперативної зміни налаштувань, а також візуалізацію інформації на LCD-дисплеї й передавання даних у зовнішні системи. Завдяки відкритій архітектурі та можливості масштабування, запропонований пристрій за низкою показників може не лише конкурувати із заводськими рішеннями, а й перевищувати їх за співвідношенням ціни та функціональних можливостей.
Device for Monitoring the Power Supply Network in Premises
Keywords: параметри електричної мережі; смарт-лічильник; керування електроспоживанням