Віртуальна версія музею як засіб упровадження цифрових технологій - Розгон, О. В. (Право, 2019)
У цій статті аналізуються категорії «культурна цінність», «культурна спадщина», «віртуальна екскурсія», «мультимедійний твір», «цифровий твір», «оцифрування музейних культурних цінностей». Автором визначається дефініція «віртуальна версія музею» та розкриваються її ознаки. З’ясовано, що якщо на сайті музею є сховище цифрових фотографій, які переглядаються користувачами в тому числі через відвідування віртуальної екскурсії, то доступ до такого сайту повинен ґрунтуватися на дотриманні норм авторського права і прав самого автора цифрових фотографій. // This article analyzes the categories "Cultural value", "Cultural Heritage", "Virtual Excursion", "Multimedia Work", "Digital Work", "Digitization of Museum Cultural Values". The author is defined by the definition "Virtual version of the museum" and reveal its signs. It has been found that if the museum site is a repository of digital photos that are reviewed by users including through visiting a virtual excursion, then access to such a site should be based on the authority and the rights of the author of digital photographs.
Keywords: об’єкт культурної спадщини; культурна цінність; культурна спадщина; віртуальна екскурсія; мультимедійний твір; цифровий твір; оцифровка музейних культурних цінностей; cultural heritage object; cultural value; cultural heritage; protection; virtual excursion; multimedia product; digital work; digitizing museum cultural values