Наукова бібліотека в інформаційно-освітньому просторі вищого навчального закладу. Аспекти інтегральної взаємодії - Грищенко, Т. Б.; Етенко, Н. Ю. (Вища школа, 2011)
На сучасному етапі стратегію вищого навчального закладу визначає трансформація системи освіти, яка зумовлена змінами у суспільстві, його інформатизацією, підвищенням ролі знань та конкуренція на ринку освітніх послуг, що постійно загострюється. Відповідно, нову стратегію діяльности бібліотек ВНЗ формують динамізм перетворень, необхідність швидкої адаптації до зовнішнього середовища. На тлі цих перетворень відбувається інтеграція бібліотеки в основні інституційні функції навчання, виклвдання, дослідження та обслуговування інформаційних запитів користувачів.
Keywords: системи комунікацій ВНЗ; інформаційні ресурси; освітні послуги; інтегральні взаємодії бібліотеки та підрозділів ВНЗ