Дослідження методів та технологій реалізації систем доповненої реальності - Акулова, А. О. (My University, 2021)
Об’єктом дослідження є система доповненої реальності, як різновид систем віртуальної реальності. Предметом дослідження є методи машинного навчання та нейронні мережі. Метою даної роботи є дослідження методів та технології реалізації систем доповненої реальності, дослідження методів класифікації об’єктів у режимі реального часу та методів побудови маркерної системи доповненої реальності для швидкого, мобільного і бюджетного розміщення AR-контенту, динамічної візуалізації об’єктів, занурення користувача у фізичний світ з реальними і доповненими об’єктами. Методи дослідження – методи системного та об’єктно-орієнтованого аналізу, методи машинного навчання.
Keywords: віртуальна реальність; доповнена реальність; змішана реальність; маркер; система доповненої реальності; штучна нейронна мережа