Розроблення системи автоматизації для дистанційного керування роботом-розмінувальником - Курбанов, Н. Р. (My University, 2024)
Об’єктом розробки є процес керування роботом-розмінувальником. Предметом розробки є система автоматизації для дистанційного керування роботом-розмінувальником.Мета роботи полягає в підвищенні ефективності дистанційного керування роботом-розмінувальником. В ході роботи було проаналізовано існуючі системи дистанційного керування роботами-розмінувальниками та процес розмінування. В цей аналіз входить дослідження видів роботів-розмінувальників, класів вибухонебезпечних предметів, способи їх виявлення та знешкодження. На базі цього аналізу було розроблено систему автоматизації для дистанційного керування роботом-розмінувальником. Результатом роботи є програмний засіб для робота розмінувальника, модуля автоматизації та пульта керування. Також отримані результати відповідають переліку Цілей сталого розвитку, зокрема Цілі 11 Сталий розвиток міст та громад ( п. 11.4 та 11.5).
Keywords: робот; розмінування; вибухонебезпечні предмети; мікроконтролер