Дослідження методів сумаризації українських текстів - Кардаш, Д. М. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – дослідження методів штучного інтелекту для задачі обробки природомовної інформації. Предмет дослідження – практична реалізація одного з алгоритмів штучного інтелекту для розв'язання задачі суммаризації тексту для обраної предметної галузі української мови. Мета роботи – застосування методів штучного інтелекту для розв'язання задачі сумаризації українського тексту. Методи дослідження – моделювання та експериментальне дослідження в особливих умовах, що створюються особисто для вивчення певних характеристик явлення в задачі розпізнавання тексту.
Keywords: обробка природомовної інформації; короткочасна пам'ять; модель кодера-декодера; механізм уваги; розпізнавання тексту