Плазмонний біосенсор для діагностики онкологічних захворювань - Степанов, А. І. (My University, 2025)
У роботі розглянуто дві модифікації гібридних біосенсорів, що містять відрізки плазмонних хвилеводів та одновимірну фотонно-кристалічну структуру. Сенсори призначені для детектування аналітів, заражених базальноклітинним раком. На основі матричного методу створено розрахунковий проєкт для моделювання біологічного сенсора. Долсліджено вплив параметрів структури сенсорного пристрою на його основні експлуатаційні характеристики.
Keywords: базальноклітинний рак; біосенсор; матричний метод; плазмонний хвилевід; фотонний кристал