Дослідження підходів до проєктування систем організації перевезень попутним транспортом - Варданян, К. А. (My University, 2024)
Об'єктом дослідження є процес проєктування та розробки систем організації перевезень попутним транспортом. Дослідження включає аналіз різних підходів до створення таких систем, враховуючи технологічні, бізнесові, юридичні, соціальні та екологічні аспекти. Об'єкт дослідження також охоплює вивчення потреб користувачів, оптимальних стратегій маршрутизації, ефективних методів співпраці між водіями та пасажирами, а також розробку інноваційних рішень для підвищення якості та ефективності системи організації попутних перевезень. Мета досліджень: пошук оптимальних підходів до проєктування систем організації перевезень попутним транспортом. Оптимальність полягає у тому що система має бути ефективною у використанні ресурсів, таких як час, гроші а також вона повинна бути стабільною та надійною у будь-яких умовах експлуатації. Під час виконання роботи було спроектовано та реалізовано серверну частину системи з організації перевезень попутним транспортом та пошуку автомобільних попутників. Було використано моделювальний підхід для розробки системи організації перевезень попутним транспортом, що включає використання комп'ютерних моделей, які дозволять проаналізувати різні аспекти такої системи. Це включає моделювання користувачів, транспортних засобів, маршрутів, економічної ефективності, трафіку та навантаження на дороги.
Keywords: користувальницький інтерфейс; організація перевезень; перевезення попутним транспортом