Радіолокаційний спосіб опізнавання об’єктів (50885) - Сєдишев, Ю. М.; Хачатуров, В. Р.; Батурін, М. Г.; Обод, І. І.; Астапов, О. М.; Коваль, І. В. (My University, 2002)
Радіолокаційний спосіб розпізнавання об'єктів, який полягає в тому, що запитником випромінюють кодовий сигнал запиту, код якого визначають по коду шкали часу системи розпізнавання, який приймають відповідачем, порівнюють його з діючим кодовим сигналом запиту у даний момент часу і по результату порівняння випромінюють кодовий сигнал відповіді, код якого визначають по коду шкали часу системи розпізнавання, який приймають запитником і порівнюють його з діючим кодовим сигналом відповіді у даний момент часу і по результату порівняння видають сигнал спізнавання, який відрізняється тим, що кожний сигнал запиту міжперіодно обробляють, а моменти випромінювання кодових сигналів запиту суміщають з заздалегідь відомим значенням часової шкали.
Keywords: повітряний об’єкт; опізнавання об’єкту; радіолокація