Автоматизована система керування дроном за допомогою мобільного телефона - Биков, Р. І. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – безпілотний літальний апарат (дрон) як технічна система, здатна до дистанційного керування та автоматизації процесів. Мета роботи – розробка та реалізація автоматизованої системи керування дроном за допомогою мобільного телефона, що забезпечує стабільне, зручне та безпечне управління польотом у реальному часі. Метод дослідження – аналітичний метод, проєктно-конструкторський метод, експериментальний метод, моделювання. Актуальність роботи – На сьогодні безпілотні літальні апарати широко застосовуються в різних сферах: аграрному секторі, відеозйомці, моніторингу територій, рятувальних операціях тощо. Актуальною є потреба у простому та мобільному способі керування такими пристроями, зокрема за допомогою смартфона, який є доступним для більшості користувачів. Розробка автоматизованої системи, що дозволяє керувати дроном за допомогою мобільного телефона, сприятиме спрощенню експлуатації БПЛА, зниженню витрат на обладнання і підвищенню зручності користування.
Keywords: дрон; керування дроном