Недержавний пенсійний фонд як суб’єкт інвестиційних правовідносин - Шовкопляс, Г. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Наукова робота присвячена дослідженню проблем, що виникають із правовідносин, суб’єктами яких недержавні пенсійні фонди в системі недержавного пенсійного забезпечення України. Автором проаналізовано чинне законодавство стосовно ознак таких правовідносин. Досліджено питання щодо класифікації таких суб’єктів правовідносин та їх місце серед інших учасників ринку фінансових послуг. // The scientific work is devoted to the study of problems arising from legal relations, the subjects of which are non-state pension funds in the system of nonstate pension provision of Ukraine. The author analyzes the current legislation on the characteristics of such legal relations. The question of classification of such subjects of legal relations and their place among other participants of the market of financial services is investigated.
Keywords: недержавне пенсійне забезпечення; недержавний пенсійний фонд; компанія з управління активами; суб’єкти правовідносин; non-state pension provision; non-state pension fund; asset management company; subjects of legal relations