Розроблення системи ідентифікацій команд оператора для керування мобільним роботом на базі нейронних мереж - Пилипенко, В. М. (My University, 2022)
Мета кваліфікаційної роботи – розробка системи ідентифікацій команд для керування мобільним роботом на базі нейронних мереж. Об’єктом дослідження є процес керування мобільним роботом. Предметом дослідження є моделі та методи голосового керування. Методи дослідження – метод ідентифікації голосових команд, метод математичного розрахунку нейронної мережі. У кваліфікаційній роботі досліджено сучасні методи керування мобільним роботом. Наведено аналіз методів ідентифікації голосових команд. Досліджено топології нейронних мереж для застосування в системах управління. На основі проведених досліджень було обрано тип нейронної мережі, а саме рекурентний, розроблено топологію та виконано математичний розрахунок елементів нейронної мережі для голосового керування роботом. Для досягнення поставленої мети було розроблено програмний продукт для керування мобільним роботом на базі нейронних мереж та проведено експериментальні дослідження розробленого програмного засобу.
Keywords: голосове керування; ідентифікація команд; нейронні мережі; мобільний робот; програмний засіб; python