Роль мови в процесі становлення та утвердження України - Шевченко, І. В. (My University, 2021)
У сучасному світі мова є невід’ємною частиною в житті нашої країни та її народу. Саме вона дозволяє людям спілкуватися, обмінюватися інформацією та об’єднуватися у певну групу, що називається нацією. Мова є найважливішим засобом людського спілкування та інтелектуального розвитку особистості, визначальною ознакою держави, безцінною і невичерпною скарбницею культурного надбання народу. Спільна мова є одним із головних чинників, що забезпечують національне єднання й дозволяють перейти до стабільності в державі. Можна впевнено сказати, що українській мові відводиться провідна роль у державотворчому процесі
Keywords: українська державність; українознавство