Правове регулювання інституту фінансового контролю в Російській Імперії другої половини XIX століття - Походзіло, Ю. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2017)
Статтю присвячено вивченню питань державного фінансового контролю у другій половині ХІХ століття на території Російської імперії. Автором здійснено ґрунтовний аналіз тенденцій розвитку цієї сфери того часу, а також зроблено періодизацію змін та нововведень в сферу державного фінансового контролю, утому числі приведено порівняльний аналіз із сучасною системою державного фінансового контролю в Україні. // The article is devoted to the study of issues of state financial control in the second half of the nineteenth century in the territory of the Russian Empire. The author carried out a thorough analysis of the trends in the development of this sphere of that time, as well as the periodization of changes and innovations in the field of state financial control, a comparative analysis with a modern system of state financial control in Ukraine is presented.
Keywords: фінансовий контроль; державний фінансовий контроль; історія розвитку державного фінансового контролю; financial control; state financial control; history of development of state financial control