Використання технологій віртуалізації intel для створення систем захисту інформації на базі open portable trusted execution environment (OP-TEE) - Шулік, П. В.; Федюшин, О. І.; В’юхін, Д. О.; Морозов, О. Ю. (ХНУРЕ, 2025)
Метою статті є створення системи захисту інформації на основі інтеграції OP-TEE фреймворка з Intel-x86 платформами з використанням технологій віртуалізації. Предметом дослідження є програмні засоби інтеграції OP-TEE фреймворка з Intel-x86. Запропоноване в роботі рішення базується на ізоляції secure world в окрему віртуальну машину. Апаратна підтримка теж базується на Intel x86 VT-x, але secure world існує повністю в окремій віртуальний машині.Таким чином ми маємо дві віртуальні машини – одна для normal world, де виконується основна операційна система, а друга віртуальна машина для OP-TEE. У якості гіпервізора використовуються гіпервізор ACRN. Стаття буде корисною фахівцям у галузі інформаційної безпеки, які займаються питаннями захисту даних в операційних системах комп’ютерних систем.
Keywords: OP-TEE; Intel x86; гіпервайзор; ARM Trust Zone