Метод машинного навчання в апаратно-програмному комплексі для розпізнавання жестів - Малахова, О. Ю. (ХНУВС, 2022)
Розпізнавання жестів ґрунтується на обробці ознак, що характеризують їх. Отримані ЕМГ-датчиком дані попередньо фільтрують, з відфільтрованого сигналу виділяються знаки, потім отримані ознаки подаються на класифікатор, який співвідносить рух руки з жестом. До методів машинного навчання в апаратно-програмному комплексі для розпізнавання жестів на основі біосигналів з датчика ЕМГ відносять метод k-найближчих сусідів, лінійний дискримінантний аналіз, бінарну класифікацію.
Keywords: жест; машинне навчання; електроміографія