Оптимізація логістичних процесів з використанням технологій Інтернет речей - Півень, Є. І. (My University, 2024)
Об’єктом розробки є покращення процесів збору та передачі даних щодо умов транспортування товарів. Предмет розробки – автономний комунікаційний засіб віддаленого моніторингу параметрів транспортного контейнера. Мета кваліфікаційної роботи – покращення логістичних процесів шляхом розробки IoT-засобу логістичного супроводу вантажів. У роботі проведено: – проведено огляд загальної характеристики Інтернету-речей у логістиці; – визначено актуальні напрямки щодо покращення логістичних процесів із застосуванням IoT; – сформовано архітектуру програмно-апаратного комплексу логістичного супроводу; – наведено особливості реалізації та розроблюваного програмно-апаратного комплексу; – сформовано рекомендації щодо аналізу функціональних характеристик розробки. Розроблений засіб логістичного супроводу може знайти застосування при організації міжнародних перевезень важливих для замовника вантажів та є доцільним у логістичному ланцюжку харчових продуктів та лікарських засобів.
Keywords: оптимізація логістичних процесів; Інтернет речей; міжнародні перевезення; транспортування товарів; GPS; GSM