Розроблення системи підтримки прийняття рішень управління фінансовим капіталом виробничих підприємств - Пономаренко, Д. С. (My University, 2022)
Об'єкт дослідження – процес прийняття рішень для управління фінансовим капіталом виробничих підприємств. Предмет дослідження – програмний засіб для управління фінансовим капіталом виробничих підприємств. Мета дослідження – підвищення ефективності прийняття рішень при управлінні фінансовим капіталом виробничих підприємств шляхом використання специфічних індикаторів для розрахунку відповідності підприємства стратегії вартісного інвестування. Актуальність роботи полягає в тому, що наразі інвестиції є одним з найпопулярніших і найефективніших видів збереження та збільшення фінансового капіталу і отримання пасивного доходу. Першим кроком для аналізування потенційної інвестиції є фундаментальний аналіз підприємства, який дозволяє зробити первинні висновки щодо ведення бізнесу підприємства, що і є ґрунтом для прийняття рішення при капіталовкладенні. Автоматизація даного процесу є необхідністю, адже пошук даних підприємства для фундаментального аналізу є процесом з великими затратами часу, а людський фактор може грати ключову роль при аналізі великої кількісті даних. Упровадження системи підтримки прийняття рішень у вигляді програмного засобу, що автоматизує процес фундаментального аналізу підприємства на відповідність стратегії вартісного інвестування, допоможе приймати інвестиційні рішення не тільки власникам великого капіталу або фінансовим менеджерам виробничих підприємств, але й самостійним інвесторам, зменшить наявність людського фактору при розрахуванні необхідних для фундаментального аналізу індикаторів, а також спростить до мінімуму фундаментальний аналіз підприємства, що більше популяризує інвестування серед українців.
Keywords: система підтримки прийняття рішень; вартісне інвестування; програмне забезпечення