Позиціонування об’єктів у просторі на основі МЕМС сенсорів - Завалій, В. В. (My University, 2019)
Об’єкт досліджень – система орієнтації на МЕМС - сенсорах Предмет дослідження – методи та способи підвищення точності. Мета роботи – покращення точності позиціонування приладів автоматизації основаних на МЕМС сенсорах, за рахунок обрання оптимального алгоритму фільтрації. Методи дослідження – калібрування інерціальних чутливих елементів. Визначення кутового положення системи орієнтації шляхом застосування методу опису кутів Ейлера. Порівняльний аналіз алгоритмів Калмана та Себастьяна Маджвіка. В магістерській атестаційній роботі досліджені методи та способи підвищення точності ІВМ на базі мікромеханічних акселерометрів, гіроскопів та магнітометрів шляхом впровадження алгоритмів Себастьяна Маджвіка та Рудольфа Калмана. Результатом є практична реалізація системи орієнтації, та застосування методів математичного та програмно–апаратного забезпечення для аналізу, та підвищення точності системи позиціонування на основі МЕМС сенсорів у просторі. Досліджено характеристики точності при перевірці кутів Ейлера. Експериментально досліджено характеристики точності інерціального вимірювального модулю. Зроблено порівняльний аналіз алгоритмів фільтрації Калмана та Маджвіка. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані у 1 фаховій статті.
Keywords: мемс-сенсор; IBM; МЕМС сенсори; точність позиціонування; фільтр калмана; фільтр маджвіка; алгоритм фільтрації