Методи та засоби статичного та динамічного аналізу коду - Гапон, А. О.; Федорченко, В. М.; Сєвєрінов, О. В. (ХНУРЕ, 2023)
Метою статті є дослідження методів та інструментів, які використовуються для аналізу програмного коду з метою виявлення помилок та потенційних проблем. Статичний та динамічний аналіз коду є ключовими процесами в розробці програмного забезпечення, оскільки дозволяють виявити помилки на ранніх етапах розробки, зменшити ризик виникнення проблем у пізніший час та забезпечити високу якість програмного продукту. Розглядаються різні методи та засоби статичного та динамічного аналізу коду. Для кожного методу та інструменту наводяться приклади їх використання та описуються переваги та недоліки. Стаття буде корисна розробникам програмного забезпечення, які хочуть покращити якість своїх продуктів та зменшити ризик виникнення проблем. Вона надасть читачам глибоке уявлення про методи та інструменти аналізу коду та допоможе їм вибрати найбільш підходящий засіб для їхніх потреб.
Keywords: SAST; DAST; HAST; аналіз потоку даних; символьне виконання