Метапродукційні моделі прийняття рішень з контекстно-залежним механізмом виведення - Мар'їн, С. О. (My University, 1998)
Запропоновано продукційний принцип розпізнавання ситуацій, які вимагають виведення з метапродукціями. На базі цього розроблено контекстно-залежний алгоритм виведення у багаторівневих метапродукційних моделях подання знань. Розглянуто методики застосування отриманого алгоритму для вирішення задач виведення в умовах мультиекспертних знань та в умовах динамічного зовнішнього середовища. Розроблений алгоритм з адаптацією відомого алгоритму виведення до багаторівневої модифікації продукційних систем.
Keywords: штучний інтелект; системи прийняття рішень; семантичні мережі; продукційні системи; метазнания; алгоритми виведення; мультиекспертні знання