Дослідження можливостей 3D-графіки для створення інтерактивних сайтів діджитал-агентств - Криворучко, Д. Є. (My University, 2025)
Метою роботи є дослідження можливостей інтегрування 3D-графіки у веб-середовище для створення інтерактивних сайтів діджитал -агентств та визначення впливу 3D-елементів на залученість користувачів та коефіцієнт конверсії. Робота реалізує експериментальний аналіз ефективності 3D -анімацій на прикладі редизайну особистого портфоліо фрилансер -дизайнера.У роботі розглянуто теоретичні основи та контекст використання 3D-графіки у веб-дизайні, технологічний базис інтерактивного 3D-вебу, психологічні механізми впливу 3D-контенту на користувачів. Проаналізовано конкурентні сайти діджитал-агентств та їхні підходи до інтеграції 3D-елементів з точки зору іммерсивних та гібридних архітектур. Експериментальна частина присвячена A/B тестуванню двох версій сайту. На основі реальних даних Framer Analytics за період тестування виявлено, що перехід від Flat до 3D-дизайну забезпечив збільшення середньої тривалості сеансу на 75%, зниження показника відмов на 34 процентні пункти та підвищення загальної кількості переглядачів сторінок на 10,6%. Усі ключові поліпшення мають статистичну значущість, що підтверджує гіпотезу про ефективність 3D-графіки.Економічна частина обґрунтовує доцільність інвестицій в інтеграцію 3D-контенту для діджитал-агентств на основі розрахованої економічної частини та прогнозування росту ефективності.
Keywords: 3D-графіка; 3D -анімація