Метод протидії атакам на таблиці маршрутизації на основі архітектур ботнетів для однорангової пірингової мережі Bitcoin - Стеценко, П. І.; Халімов, Г. З. (ХНУРЭ, 2016)
Представлений метод протидії атакам на таблиці маршрутизації для однорангової пірингової мережі Bitcoin. Метод базується на архітектурах ботнетів. Клас атак на таблиці маршрутизації включає в себе атаки затемнення, ботнет-атаки та атаки інфраструктури. Метод включає в себе послідовність із десяти дій. Дії 1 – 4 рекомендується застосовувати в зв'язці, дія 5 є самостійною, дії 6 – 10 є опціональними. Розглянуті вразливості механізму адресації пірингової мережі Bitcoin. Розглянуто 4 сценарії зайняття зловмисником таблиці перевірених адрес вузла, розраховано порівняльні оцінки очікуваної кількості перезаписаних адрес. Метод дозволяє значно підвищити складність реалізації атак на таблиці маршрутизації, окремі дії підвищують необхідну кількість ресурсів для атаки вдвічі.
Keywords: криптовалюта Bitcoin; однорангова пірингова мережа; таблиця маршрутизації; ботнет-атака; одноранговий вузол; таблиця перевірених адрес; таблиця нових адрес