Модель процесу навчання дисципліні - Егоров, А. Б.; Малишкіна, К. С.; Лохмачьов, Р. В. (My University, 2010)
В статті аналізуються моделі процесу навчання дисципліні різної складності за допомогою представ- леної уніфікованої моделі одиничної реалізації процесу навчання. Розглянуті моделі таких процесів, як дис- танційне та індивідуальне навчання (без урахування та з урахуванням впливу викладача відповідно), для ви- значення їх показників якості – результативності та ефективності процесу. Застосування запропонованих моделей при рішенні проблеми підвищення якості та керованості дозволить оптимізувати процеси навчан- ня для різних спеціальностей, реальних здібностей студентів, рівня забезпеченості процесу.
Keywords: процес навчання; коефіцієнт результативності