Розроблення програмного модуля комп’ютеризованої системи для автоматизації керування архівацією інформації у реляційній базі даних - Галанін, Ю. Д. (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – процеси автоматизації управління архівуванням даних у реляційних базах даних. Предмет дослідження – методи, алгоритми та програмні засоби, що забезпечують ефективну автоматизацію архівування даних у реляційній базі даних. Мета кваліфікаційної роботи – підвищення ефективності управління процесами архівування даних у реляційних базах за рахунок автоматизацій операцій архівування, зберігання та відновлення даних. Методи дослідження – вивчення існуючих методів та підходів, експериментальне дослідження, порівняльний аналіз, тестування та верифікація. Кваліфікаційна робота присвячена розробці програмного модуля для автоматизації архівування даних у реляційних базах даних. Модуль реалізує алгоритм вибірки даних, архівування з різними методами стиснення та їх зберігання в зашифрованому вигляді. Результати кваліфікаційної роботи апробовані у конференції «Інформаційні технології та автоматизація – 2024».
Keywords: реляційна база; архівування даних; стиснення; програмний модуль