Прогнозування цін на ринку криптовалют методами машинного навчання - Максименко, А. С. (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто задачу прогнозування цін на ринку криптовалют за допомогою методів машинного навчання. Виконано системний аналіз предметної області, в результаті обрано у якості методу розв’язання рекурентні нейронні мережі. На основі обраного методу розроблено програмний продукт, який може використовуватись для прогнозування, проведено обчислювальні експерименти та проаналізовано отримані результати. Зроблено висновки щодо можливості його застосування у подальших дослідженнях.
Keywords: криптовалюта; задача прогнозування; машинне навчання; рекурентна нейронна мережа; LSTM; GRU