Оптимізація та масштабування Node.js додатків - Кириченко, І. В.; Назаренко, А. В.; Попов, Р. О. (ХНУРЕ, 2020)
Актуальність цієї роботи зумовлена тим, що Node.js швидко стає однією з найпопулярніших платформ для створення швидких, масштабованих веб та мобільних додатків. Опитування користувачів Node.js 2017 року показує, що в даний час в Інтернеті перебуває понад 7 мільйонів екземплярів Node.js, причому кожен четвертий користувач планує збільшити використання Node.js протягом наступних 12 місяців. І легко зрозуміти, чому 68 відсотків цих користувачів кажуть, що Node.js покращує продуктивність розробників, 58 повідомляє, що зменшує витрати на розробку, а 50 відсотків кажуть, що підвищує продуктивність додатків. Оскільки Node.js все частіше стає технологією, що обирається для розробки додатків, попит на досвідчених розробників Node.js також буде продовжувати зростати. У роботі розглянуто проблему масштабування та оптимізації Node.js додатків. Запропоновано декілька підходів розробки Node.js додатків, які допоможуть оптимізувати швидкість виконання програмного коду та розробити рішення, що буде легко масштабуватися.
Keywords: node.js; масштабування; v8 garbage collection