Выявление интервалов ожидания в бизнес-процессах на основе анализа последовательностей событий - Чалый, С. Ф.; Левыкин, И. В. (My University, 2016)
Досліджено бізнес-процеси, що спільно використовують ресурси. Показано, що зниження ефективності управління такими процесами пов’язано з очікуванням доступу до загальних ресурсів. На основі дослідження логів бізнес-процесів визначені необхідні і достатні умови для виникнення інтервалів очікування в ході виконання процесу. Запропоновано метод виявлення інтервалів очікування на основі аналізу записів логів таких процесів. Investigated business processes that share resources. It is shown that the decrease in management efficiency of such processes is connected with the expectation of access to common resources. Based on the research of business process logs, necessary and sufficient conditions for occurrence of wait intervals during the process execution are determined. A method is proposed for identifying waiting intervals based on an analysis of log records of such processes.
Keywords: бизнес-процесс; интеллектуальный анализ процессов; процессное управление; интервал ожидания