Реалії та перспективи розвитку податкового законодавства України у сфері електронної комерції - Токарєва, К. О.; Тімощенкова, Н. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
Стаття присвячена дослідженню сучасного стану податкового законодавства у сфері електронної комерції в Україні та країнах ЄС. Аналізуються законодавчі акти у цій сфері, як на національному рівні, так і на загально-європейському рівнях, новели у законодавстві Європейського Союзу у сфері електронної комерції. На підставі аналізу податкової політики, ринків електронної комерції, а також динаміки росту торгових онлайн площадок, утворюючих цілісну картину розуміння електронної комерції закордоном та в Україні, визначені основні напрямки вдосконалення вітчизняної політики на цьому поприщі. // The article is devoted to the study of the current state of tax legislation in e-commerce in Ukraine and EU countries. Legislative acts are analyzed in this area, both at the national level, and at the general European levels, are reported in the legislation of the European Union in the field of e-commerce. Based on the analysis of tax policies, e-commerce markets, as well as the dynamics of growth of trading online platforms, forming a holistic picture of an e-commerce understanding abroad and in Ukraine, identified the main directions of improvement of domestic policy on this occasion.
Keywords: електронна комерція; ПДВ на електрону комерцію; електронний бізнес; податок на прибуток від електронної комерції; e-commerce; VAT on commerce; electronic business; profit tax from e-commerce