Монітор дихання та серцевого ритму при фізичних навантаженнях - Іванов О. А. (My University, 2021)
Визначено, що для підвищення ефективності тренувань необхідно виконувати моніторинг дихання та серцевого ритму. За даними моніторингу дихання можливо визначати перехід від носового дихання до дихання ротом, що важливо при розвиванні навантаження під час виконання фізичних вправ. За даними моніторингу серцевого ритму можливо визначати зони тренувань та відповідні порогові рівні, які характеризують процеси метаболізму під час виконання фізичних вправ. Аналіз отриманих даних щодо відповідності частоти серцевого ритму частоті дихання дозволяє проводити контроль фізичного стану спортсменів під час виконання різних фізичних вправ та навантажень. Перспективою роботи є відстеження оксигенації крові під час фізичних навантажень за допомогою пульсоксиметрії.
Keywords: монітор дихання; серцевий ритм; фізичні навантаження