Извлечение прецедентов с использованием технологии интеллектуального анализа процессов - Чалый, С. Ф.; Буцукина, И. Б. (My University, 2015)
У статті розглянуті питання представлення та формування прецедентів для задач процесного управління. Показана практична застосованність побудови прецедентів на основі аналізу логів процесів засобами process mining. Запропоновано метод побудови прецедентів для задач процесного управління на основі використання технології інтелектуального аналізу процесів. Відповідно до запропонованого методу, прецедент формується шляхом аналізу логів існуючих процесів з урахуванням обмежень по суб'єктам, об'єктах процесу, а також за особливостями предметної області. Перші два обмеження дозволяють уявити процес у вигляді набору ситуацій, кожна з яких пов'язана з вирішенням прикладної задачі процесу. Обмеження предметної області дозволяють виділити спеціалізовані та узагальнені прецеденти і сформувати їх ієрархію. В отриманій ієрархічній структурі n узагальнений прецедент відображає всі можливі варіанти вирішення завдання, а спеціалізовані - окремі способи вирішення з урахуванням специфіки предметної області. The questions of representation and retrieval of cases for process management tasks. The possibility of building precedents based on log analysis processes by means of process mining. The possibility of a situational representation of knowledge about the processes. A method of constructing precedent for the problems of process management, based on an analysis of selected subsets of logs. Selecting subsets is subject to restrictions on the subject, object of the process, as well as on the specifics of the subject area. The first two constraints allow the present process as a set of situations, each of which is connected with solving the problem of the application. Restrictions on domain allow to allocate specialized and generalized form precedents and their hierarchy. The resulting hierarchical structure n generalized precedent reflects all possible solutions to specific to the subject area.
Keywords: вывод на основании прецедентов; интеллектуальный анализ процессов