Розробка системи багатокольорового FDM/FFF 3D друку - Жвакін, Є. О. (My University, 2024)
Метою роботи є розробка системи багатокольорового 3D друку. Об’єктом роботи є технологія екструзійного 3D друку. Предметом роботи є FFF друк кількома матеріалами. В даній кваліфікаційній роботі проаналізовано технології одночасного 3D друку кількома матеріалами. Запропановано конструкцію системи із змінними екструдерами. Розроблено 3D модель системи, що містить блок каретки, блок екструдеру, тримач екструдеру. Проведено симуляцію механічних навантажень, що емулюють поведінку систему при 3D друці.
Keywords: багатокольоровий друк; тримач екструдеру; 3D принтер; симуляція механічних навантажень