Розробка математичної моделі теплообміну в системі активного охолодження промислового ПК - Гарус, А. М. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – процес конвекції та теплообміну між матеріалами системи активного охолодження промислового комп’ютера. Предмет дослідження – система активного охолодження промислового комп’ютера. Мета магістерської атестаційної роботи – розробка математичної моделі системи активного охолодження промислового комп’ютера. Методи дослідження – метод математичного моделювання, критерій Рейнольдса, метод комп’ютерного моделювання тривимірної моделі. У магістерської атестаційній роботі досліджено влив матеріалів що використовуються при виготовлені систем активного охолодження на ефективність відведення тепла від основних нагріваючихся джерел та отримані математичні моделі їх взаємозв’язку. Для цього проведено конструктивно-технологічний аналіз геометричної конструкції системи активного охолодження на базі якого спроектовані 3D-моделі основних компонентів системи охолодження за допомогою програмного комплексу SOLIDWORKS. Проведено моделювання залежності зміни основних параметрів системи охолодження: температура елементів, теплопровідність, швидкість потоку повітря.. Для обчислення використано рівняння конвективності, рівняння Фур’є, числа Нульсетта, та критерій Рейнольдса, Результати магістерської атестаційної роботи апробовані у 1 міжнародній конференції.
Keywords: теплообмін; система охолодження; поцесор; тепловиділення; моделювання у flow simulation; 3D модель