Дослідження методів перевірки вразливості програмного коду, які ґрунтуються на статичному аналізі програм - Теребецький, М. А. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є набір документів із програмним кодом. Метою дослідження є аналіз та оцінка методів виявлення вразливостей, що базуються на статичному аналізі програм. Розглянуто та систематизовано існуючі методи статичного аналізу програм для виявлення потенційних вразливостей в програмному коді. Оцінено ефективність в реальних програмах на прикладах з відкритих та комерційних проєктів. Порівняно їх точність, швидкодію та придатність для різних видів програмних проєктів та мов програмування. Розроблено рекомендації щодо використання найбільш ефективних методів статичного аналізу для забезпечення вищої якості програмного коду та зменшення ризику вразливостей в програмах. У результаті дослідження здійснена програмна реалізація системи для комплексного аналізу коду.
Keywords: статичний аналіз; потік даних; потік керування; система типів; лінтер