Забезпечення економічної безпеки України: інноваційний вимір - Подрез-Ряполова, І. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2024)
У тезах розглянуті окремі інноваційні аспекти забезпечення економічної безпеки. Підкреслено, що розвиток інноваційного потенціалу є стратегічно визначеним засобом забезпечення безпеки та суверенітету держави, її конкурентоспроможності у сучасному світі. Визначено, що забезпечення умов для розвитку інновацій є ключовим завданням держави для досягнення економічного зростання і підвищення конкурентоспроможності економіки. Зауважено, що держава має створювати умови для формування сприятливого середовища інноваційного розвитку, які повинні спиратися на відповідне нормативно-правове, фінансове та інформаційне забезпечення. The theses consider some innovative aspects of ensuring economic security. It is emphasized that the development of innovative potential is a strategically determined means of ensuring the security and sovereignty of the state, its competitiveness in the modern world. It was determined that providing conditions for the development of innovations is a key task of the state to achieve economic growth and increase the competitiveness of the economy. It was noted that the state should create conditions for the formation of a favorable environment for innovative development, which should have appropriate regulatory, financial and information support.
Keywords: інноваційний розвиток; економічна безпека; конкурентоспроможність; національна економіка; правове регулювання; innovative development; economic security; competitiveness; national economy; legal regulation